Hillary Clinton anunţă sporirea presiunilor în dosarul nuclear iranian

Secretarul de Stat american Hillary Clinton a declarat joi, la Londra, că atitudinea Iranului faţă de programul nuclear nu lasă marilor puteri "nicio altă opţiune în afară de intensificarea presiunilor".

19 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton anunţă sporirea presiunilor în dosarul nuclear iranian

Hillary Clinton anunţă sporirea presiunilor în dosarul nuclear iranian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Abordarea Iranului nu ne lasă altă opţiune în afară de a coopera cu partenerii noştri pentru a accentua presiunile, în speranţa că acest lucru va determina Iranul să îşi revizuiască atitudinea de respingere a eforturilor diplomatice", a declarat Hillary Clinton la finalul Conferinţei Internaţionale pe tema situaţiei din Afganistan.

După refuzul "dezamăgitor" al ofertei internaţionale de îmbogăţire a uraniului iranian în străinătate, a declarat ea, Teheranul "a multiplicat ameninţările privind încălcarea regulilor internaţionale în materie nucleară".

Secretarul de Stat american şi miniştrii Afacerilor Externe francez, Bernard Kouchner, german Guido Westerwelle, britanic David Miliband şi italian Franco Frattini s-au întâlnit joi pentru a discuta despre dosarul nuclear iranian în cadrul conferinţei asupra Afganistanului.

Germania, China, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi Rusia încearcă fără succes să negocieze cu Iranul, care este în continuare suspectat că vrea să îşi dezvolte capacităţile militare sub acoperirea unui program nuclear civil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici