Hillary Clinton desfăşoară o nouă ofensivă împotriva lui Barack Obama

Senatoarea statului New York, Hillary Clinton, candidată la învestitura democrată pentru preşedinţia SUA, desfăşoară o ofensivă în cinci direcţii, începând de sâmbătă, în speranţa de a-l învinge pe rivalul său, senatorul de Illinois, Barack Obama, relatează New York Times, în ediţia electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Hillary Clinton desfăşoară o nouă ofensivă împotriva lui Barack Obama

Hillary Clinton desfăşoară o nouă ofensivă împotriva lui Barack Obama

Aceste eforturi sugerează nu numai recunoaşterea faptului că următoare rundă a alegerilor primare, din Ohio şi Texas de la 4 martie, reprezintă, o cursă care trebuie câştigată cu orice preţ, ci evidenţiază şi convingerile consilierilor săi că mulţi electori indecişi pot fi convinşi în ultimul moment printr-un discurs foarte tenace construit.

După ce l-a acuzat pe Obama în legătură cu răspândirea unor broşuri anti-Clinton privind tratatul comercial Nafta şi după ce i-a calificat în mod sarcastic, drept naiv mesajul transmis duminică de acesta privind speranţele sale, Clinton l-a comparat pe Omaba cu George W. Bush în privinţa lipsei de experienţă în politică externă.

"Am văzut rezultatul tragic înregistrat de un preşedinte care nu a avut nici experienţa, nici înţelepciunea de a gestiona politica externă şi de a garanta securitatea naţională", a spus Clinton la Universitatea din George Washington. "Nu putem lăsa ca acest lucru să se întâmple din nou", a continuat ea.

În cadrul discursului de luni, Clinton a spus că este "încercată şi pregătită" să preia conducerea, acuzându-l pe Obama că este de părere că "medierea şi întâlnirile fără condiţii prealabile vor rezolva câteva dintre cele mai grele probleme", făcând referire la declaraţiile lui Obama potrivit cărora acesta se va întâlni cu liderii naţiunilor ostile, întâlniri pentru care va fi pregătit, fără a se lăsa impresionat de motivele acelor lideri.

Însă atacul cel mai dur a intervenit după apariţia unei fotografii a lui Obama, pe un site de Internet, îmbrăcat în haine musulmane africane şi care, potrivit administratorului site-ului, a fost furnizată de unul dintre membrii echipei de campanie a lui Clinton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici