Hillary Clinton, enervată de întrebarea unui student congolez - VIDEO

Hillary Clinton a refuzat să răspundă, luni, la Kinshasa, unui student congolez care a întrebat-o ce părere are soţul ei, fostul preşedinte, Bill Clinton, cu privire la implicarea Chinei sau Băncii Mondiale în această ţară, subliniind că ea este secretar de Stat şi nu acesta.

19 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton, enervată de întrebarea unui student congolez - VIDEO

Hillary Clinton, enervată de întrebarea unui student congolez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sosită imediat după prânz în capitala Republicii Democratice Congo, în cadrul turneului său în şapte ţări africane, Hillary Clinton a participat la o întâlnire cu tineri congolezi.

Un student a luat microfonul şi, în faţa mulţimii stupefiate, a întrebat-o pe şefa diplomaţiei americane: "Există «interefenţe» ale Băncii Mondiale şi Chinei... Ce părere are domnul Clinton?", referindu-se la contractele dintre China şi Republica Democratică Congo.

Vizibil iritată, Hillary Clinton, al cărei soţ a fost preşedinte al Statelor Unite între 1993 şi 2001, i-a răspuns acestuia cu fermitate: "Vreţi să ştiţi ce crede soţul meu? Nu soţul meu este secretar de Stat, ci eu. Dacă vreţi să ştiţi părerea mea, v-o voi spune. Dar nu voi răspunde în locul lui", i-a spus aceasta studentului.

Militantă pentru drepturile omului, Clinton a fost numită secretar de Stat de preşedintele Barack Obama, după ce aceasta nu a reuşit să devină prima femeie preşedinte în Statele Unite.

De la numirea soţiei sale în această funcţie, Bill Clinton a rămas retras din politică, până la recenta misiune reuşită de salvare a două jurnaliste americane arestate în Coreea de Nord şi întâlnirea privată cu dictatorul Kim Jong-Il.

Bill Clinton împreună cu jurnalistele eliberate din Coreea de Nord

Secretarul de Stat urmează să meargă marţi la Goma (est), unde se va întâlni cu preşedintele Joseph Kabila şi va lua parte la o dezbatere cu ONG-uri pe tema abuzurilor sexuale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici