Hillary Clinton este îndemnată să solicite renumărarea voturilor în statele-cheie, pentru a verifica dacă rezultatele au fost modificate de hackeri străini

Universitari şi activişti solicită autorităţilor SUA să revizuiască sau să numere din nou voturile din cadrul alegerilor prezidenţiale în statele-cheie, pentru a verifica dacă rezultatele au fost modificate de hackeri străini, iar membrii campaniei lui Clinton sunt îndemnaţi să se alăture acestora.

2742 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton este îndemnată să solicite renumărarea voturilor în statele-cheie, pentru a verifica dacă rezultatele au fost modificate de hackeri străini

Hillary Clinton este îndemnată să solicite renumărarea voturilor în statele-cheie

Această coaliţie solicită membrilor campaniei candidatei democrate să se alăture luptei lor şi se află în curs de pregătire a unui raport ce urmează a fi distribuit membrilor comitetului congresional şi autorităţilor federale, în cursul săptămânii viitoare, informează The Guardian.

Raportul are în momentul de faţă 18 pagini şi se concentrează asupra revizuirii numărului votului în statele Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin.

Un al doilea grup de analişti, condus de John Bonifaz, fondatorul Institutului Drepturilor Naţionale la Vot, şi profesorul Alex Halderman, directorul centrului pentru securitate computaţională şi societate al Universităţii din Michigan, ia parte la această campanie de solicitare a renumărării voturilor.

Această acţiune are loc în urma surprizei în faţa rezultatelor alegerilor din data de 8 noiembrie, şi după ce serviciile de informaţii americane au vehiculat faptul că hackeri ruşi ar putea fi vinovaţi de intervenţii în sistemele computerelor electorale şi de sustragerea emailurilor oficialilor democraşi, înaintea alegerilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici