Hillary Clinton îşi atrage noi critici după ce invocă asasinarea lui Robert Kennedy

Hillary Clinton a menţionat asasinarea lui Robert Kennedy din iunie 1968 pentru a explica vineri de ce rezistă cererilor de a renunţa la cursa pentru Casa Albă, atrăgându-şi din nou critici din partea echipei de campanie a contracandidatului său democrat, Barack Obama.

17 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton îşi atrage noi critici după ce invocă asasinarea lui Robert Kennedy

Hillary Clinton îşi atrage noi critici după ce invocă asasinarea lui Robert Kennedy

Clinton, care şi-a exprimat ulterior regretul pentru remarcile sale, a făcut aceste declaraţii pentru consiliul editorial al unui ziar din Dakota de Sud, Sioux Falls Argus Leader, când a explicat că alte curse pentru învestitura democrată au durat până în iunie.

"Soţul meu (Bill Clinton) nu a obţinut nominalizarea în 1992 până nu a câştigat alegerile primare din California, undeva pe la mijlocul lui iunie, corect? Toţi ne amintim că Bobby Kennedy a fost asasinat în iunie, în California", a declarat ea.

"Nu înţeleg", a declarat Clinton, referindu-se la apelurile pe care le-a primit pentru a renunţa la cursa pentru învestitura democrată, care urmează să se încheie la 3 iunie, cu alegerile din Dakota de Sud şi Montana. Nominalizatul democraţilor se va confrunta cu republicanul John McCain la alegerile din noiembrie.

Kennedy, fratele fostului preşedinte american John F. Kennedy şi al senatorului de Massachusetts Edward Kennedy, a fost asasinat în timpul alegerilor primare democrate, în 1968.

Comentariile lui Clinton au atras un răspuns rapid din partea echipei de campanie a lui Obama. "Declaraţiile senatorului Clinton pentru echipa editorială de la Argus Leader au fost nefericite şi nu îşi au locul în această campanie", a declarat purtătorul de cuvânt al echipei lui Obama, Bill Burton.

Ulterior, Clinton le-a spus reporterilor: "Regret dacă referirea mea la acel moment tragic pentru întreaga noastră ţară şi în special pentru familia Kennedy a fost ofensator. Nu am avut nici o intenţie de acest fel".

"Sunt onorată să deţin locul de senator al lui Kennedy în Senatul Statelor Unite, din partea statului New York, şi am o mare consideraţie pentru întreaga familie Kennedy", a adăugat Clinton.

Un purtător de cuvânt a declarat că Hillary Clinton pur şi simplu a punctat că în trecut campania democrată a durat până în iunie, iar oamenii nu ar trebui să exercite presiuni asupra ei să se retragă.

"Ea s-a referit pur şi simplu la soţul ei în 1992 şi la Robert Kennedy în 1968, ca exemple istorice ale continuării procesului de nominalizare până în vară. Orice altă interpretare este inadecvată", a declarat purtătorul de cuvânt al senatoarei, Mo Elleithee.

Robert Kennedy Jr., fiul regretatului senator, a declarat că "este clar din context că Hillary a invocat o circumstanţă politică destul de cunoscută pentru a-şi susţine decizia de a rămâne în cursă până în iunie".

"Înţeleg cât de tensionată este atmosfera, dar cred că este o greşeală ca oamenii să se considere ofensaţi", a declarat Kennedy, un susţinător al lui Clinton, spre deosebire de ceilalţi membri ai familiei, inclusiv senatorul Edward Kennedy, care îl susţin pe Obama.

Senatorul de Illinois, care ar putea deveni primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, a primit protecţia Secret Service cu 18 luni înainte de alegerile din noiembrie (mai devreme decât oricare alt candidat), din cauza temerilor privind securitatea sa.

Obama are un avans considerabil faţă de Clinton în cursa democrată. Fosta Primă Doamnă a declarat că va continua cursa până în ultimul stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici