Hillary Clinton, posibil secretar de Stat în administraţia Obama

Senatorul american Hillary Clinton, care s-a deplasat joi la Chicago, ar putea ocupa funcţia de secretar de Stat în administraţia Barack Obama, relatează postul de televiziune CBS, în pagina electronică.

15 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton, posibil secretar de Stat în administraţia Obama

Hillary Clinton, posibil secretar de Stat în administraţia Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre consilierii lui Obama, Bill Daley, a refuzat să comenteze aceste speculaţii, dar a lăudat-o pe Hillary Clinton. "Preşedintele ales are multe funcţii importante de acoperit", a declarat Daley. "Senatorul Clinton este în mod evident o persoană cunoscută în lumea întreagă, respectată şi s-a dovedit un formidabil om politic şi un mare american, în opinia mea", a adăugat el.

 

Alţi posibili candidaţi la funcţia de secretar de Stat sunt senatorul de Massachusetts John Kerry, guvernatorul statului New Mexico Bill Richardson şi senatorul de Nebraska Chuck Hagel.

Alegerea unui secretar de Stat, ca şi celelate posturi executive, este una dintre multiplele sarcini ale preşedintelui ales, în perioada de tranziţie. Acesta este şi motivul pentru care Obama şi-a anunţat retragerea din Senat duminică. Daley a declarat că susţine această decizie, dar speră ca locul lui Obama în Senat să nu rămână vacant prea mult timp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici