Hillary Clinton se consultă cu un fost secretar de Stat republican

Noul secretar de Stat american, Hillary Clinton, s-a întâlnit vineri cu unul dintre predecesorii săi, George Schultz, un republican moderat care a fost şef al diplomaţiei în timpul mandatului lui Ronald Reagan.

18 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton se consultă cu un fost secretar de Stat republican

Fostul secretar de stat, George Schultz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau doar să-i cer să îmi dea orice sfat sau opinie despre care va considera că este bine să le împărtăşim", a declarat ea, înaintea întrevederii cu fostul secretar de Stat din perioada 1982-1989.

Ea nu a precizat ce subiecte va aborda cu Schultz, dar purtătorul său de cuvânt a lăsat să se înţeleagă că ar putea discuta despre terorism şi Afganistan.

"Aceste probleme (terorismul şi Afganistanul) ar putea apărea (în timpul discuţiei) deoarece secretarul (de Stat) respectă mult sfaturile, bunul-simţ ale lui George Schultz, o personalitate eminentă", a declarat Robert Wood, înainte de întâlnirea care a avut loc în cursul după-amiezii.

Preşedintele Barack Obama a făcut o prioritate din conflictul din Afganistan, pe care îl consideră "frontul central în lunga luptă împotriva terorismului".

Administraţia lui Ronald Reagan a ajutat rezistenţa mujahedinilor afgani să se ridice împotriva ocupaţiei sovietice a ţării din perioada 1979-1989. Ţara a fost mai târziu condusă de talibani islamişti, care adăposteau reţeaua al-Qaida, condusă de Osama ben Laden, aflată la originea atentatelor de la 11 septembrie 2001 din SUA.

După ce a fost secretar al Muncii şi al Trezoreriei sub Richard Nixon, George Schultz, în vârstă de 88 de ani, a exercitat funcţia de secretar de Stat în cele două mandate ale lui Reagan, înainte de a-l consilia pe George W. Bush în timpul campaniei sale prezidenţiale din 2000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici