Hollande apără "libertatea de exprimare" pe fondul manifestaţiilor contra caricaturilor cu Mahomed

François Hollande a apărat sâmbătă libertatea de exprimare, una dintre "valorile" Franţei, în contextul unor manifestaţii violente în numeroase ţări, în care au fost denunţate caricaturile Profetului Mahomed, publicate în cel mai recent număr al săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

609 afișări
Imaginea articolului Hollande apără "libertatea de exprimare" pe fondul manifestaţiilor contra caricaturilor cu Mahomed

François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Franţa are pincipii şi valori, iar aceste valori sunt reprezentate mai ales de libertatea de exprimare", a insistat preşedintele francez, subliniind că "am susţinut aceste ţări în lupta împotriva terorismului".

Întrebat de jurnalişti despre steagurile franceze arse în manifestaţii organizate în mai multă ţări, în particular în Africa, Hollande a răspuns "nu au terminat cu acest comportament acolo şi va trebui să-i pedepsim, pentru că atunci când se întâmplă Franţa este intolerabil, dar la fel şi în străinătate".

Preşedintele Republicii se afla în vizită în oraşul Tulle (centru), unde a fost ales, pentru a le prezenta urările sale locuitorilor din regiune, la o săptămână de la atentatele jihadiste soldate cu 17 morţi la Paris şi care au decimat redacţia Charlie Hebdo.

"Mă gândesc la aceste ţări care uneori nu pot să înţeleagă ce este libertatea de exprimare, pentru că ele sunt private de ea. Dar, totodată, am susţinut aceste ţări în lupta împotriva terorismului. Deci, vreau să le transmit, în continuare, solidaritatea mea, dar, în acelaşi timp, (că) Franţa are principii şi valori ca libertatea de exprimare", a subliniat el.

Manifestaţii violente au adunat numeroase persoane în mai multe ţări, ca de exemplu Pakistan, Mali, Niger - unde s-au înregistrat patru morţi şi 45 de răniţi la Zinder, al doilea oraş din ţară -, Algeria sau Senegal, pentru a denunţa publicarea de către Charlie Hebdo, pe prima pagină a primului său număr de după atentate a unei caricaturi cu Profetul Mahomed.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici