Hollande: Celula teroristă care a organizat atentatele a fost anihilată, dar rămân altele

Celula teroristă care a organizat atentatele de la Paris şi Bruxelles "este pe cale să fie anihilată", dar există alte ameninţări persistente, afirmă preşedintele Franţei, Francois Hollande, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

1137 afișări
Imaginea articolului Hollande: Celula teroristă care a organizat atentatele a fost anihilată, dar rămân altele

Hollande: Celula teroristă care a organizat atentatele a fost anihilată, dar rămân altele

"Celula aflată la originea atentatelor comise în Franţa pe 13 noiembrie şi a celor de la Bruxelles, din 22 martie, este pe cale să fie anihilată", a declarat vineri François Hollande.

"Dar ştim că există alte grupuri teroriste. Chiar dacă grupul care a comis atentatele de la Paris şi Bruxelles este pe cale să fie anihilat, rămân alte ameninţări", a precizat preşedintele Franţei cu ocazia unei întrevederi cu fostul preşedinte israelian Shimon Peres, la Palatul Elysée.

Un islamist acuzat de implicare în atentatele de la Bruxelles şi Paris a fost rănit şi reţinut în cursul raidurilor antiteroriste desfăşurate vineri în capitala Belgiei, informează France Info.

"O persoană a fost rănită şi reţinută în cursul descinderilor din Schaerbeek", a declarat un oficial din cadrul poliţiei belgiene.

Identitatea suspectului nu a fost dezvăluită, dar se pare că este vorba de un islamist care ar fi fost implicat în atentatele de la Paris, comise în 13-14 noiembrie 2015 şi soldate cu 130 de morţi, şi în cele de la Bruxelles, soldate cu 31 de morţi.

O explozie şi schimburi de focuri s-au auzit în cursul unei operaţiuni antiteroriste a poliţiei belgiene la periferia oraşului Bruxelles, iar un presupus terorist a murit, informează postul RTBF. Poliţia belgiană a intervenit vineri în zona Schaerbeek, la periferia oraşului Bruxelles.

Un tramvai care oprise în zonă a fost evacuat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici