Hollande: Franţa nu va livra navele Mistral Rusiei în urma armistiţiului de la Minsk

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat joi seara că Franţa nu va livra navele Mistral Rusiei în urma armistiţiului încheiat la Minsk, aşa cum a scris presa rusă, apreciind că deocamdată "nu sunt întrunite condiţiile".

1350 afișări
Imaginea articolului Hollande: Franţa nu va livra navele Mistral Rusiei în urma armistiţiului de la Minsk

Hollande: Franţa nu va livra navele Mistral Rusiei în urma armistiţiului de la Minsk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa rusă a scris că, în urma acordului de încetare a focului în estul Ucrainei încheiat joi la Minsk, după negocieri între liderii Rusiei, Ucrainei, Franţei şi Germaniei, Parisul ar putea autoriza livrarea celor două nave Mistral comandate de Rusia şi a căror vânzare a fost suspendată în noiembrie, relatează Les Echos în ediţia electronică.

Francois Hollande, prezent la summitul Uniunii Europene de la Bruxelles, a dezminţit însă această informaţie, apreciind că "deocamdată nu sunt întrunite condiţiile". "Sper că vor fi într-o zi (...). Este clar că dacă se rezolvă totul (pentru reglementarea crizei ucrainene-n.r.) vor fi luate măsuri la nivel european pentru a reduce sancţiunile" adoptate împotriva Rusiei, a declarat Hollande, la finalul summitului. "Franţa se va putea înscrie în acest proces (...), dar încă nu suntem acolo", a adăugat el.

Franţa a decis în noiembrie 2014 să suspende livrarea celor două nave Mistral Rusiei, din cauza acţiunilor întreprinse de Moscova în Ucraina. Hollande a formulat atunci două condiţii pentru livrare: un armistiţiu respectat de toate părţile şi o dovadă tangibilă privind reglementarea politică a conflictului din Ucraina.

Contractul dintre Franţa şi Rusia a fost semnat în 2011, în timpul mandatului preşedintelui Nicolas Sarkozy, şi prevede furnizarea a două portelicoptere în schimbul sumei de 1,2 miliarde de euro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici