Honduras a întrerupt în mod oficial relaţiile diplomatice cu Taiwan

Honduras a întrerupt în mod oficial relaţiile diplomatice cu Taiwan, punând capăt unei relaţii care dura de zeci de ani. În schimb, autorităţile din Honduras au decis să strângă relaţiile comerciale şi diplomatice cu China.

729 afișări
Imaginea articolului Honduras a întrerupt în mod oficial relaţiile diplomatice cu Taiwan

FOTO EFE/Twitter

Anunţul a fost făcut sâmbătă.

„Guvernul Republicii Honduras recunoaşte existenţa unei singure Chine în lume şi faptul că guvernul Republicii Populare Chineze reprezintă China în ansamblul ei. Taiwanul este o parte inalienabilă a teritoriului chinez şi, începând de astăzi, guvernul Hondurasului a informat Taiwanul cu privire la ruperea relaţiilor diplomatice", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe din Honduras prin intermediul unui comunicat de presă.

China, care consideră că Taiwanul face parte din teritoriul său, refuză să menţină legături diplomatice cu orice ţară care recunoaşte regimul taiwanez. Honduras era una dintre cele 14 ţări care recunoşteau diplomatic Taipei în detrimentul Beijingului.

Cei 13 aliaţi ai Taiwanului sunt naţiuni mici din America Latină şi din Pacific. Paraguay, cea mai mare ţară dintre aliaţii diplomatici rămaşi ai Taiwanului, s-a confruntat cu restricţii în ceea ce priveşte exportul de soia şi carne de vită către China. Preşedintele Mario Abdo Benítez a cerut în mod deschis Taiwanului să investească 1 miliard de dolari în ţara sa anul trecut, pentru ca aceasta să poată continua să reziste presiunilor „enorme" exercitate asupra sa pentru a renunţa la alianţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
honduras,
taiwan,
china

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici