Hong Kong: Protestatarii au sfidat interdicţia de a purta măşti, cu ocazia festivităţilor de Halloween - VIDEO

Poliţia din Hong Kong a folosit, joi, gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii pro-democraţie care s-au folosit de festivităţile de Halloween pentru a sfida interdicţia de a purta măşti în cursul manifestaţiilor, informează agenţia de ştiri Reuters.

379 afișări
Imaginea articolului Hong Kong: Protestatarii au sfidat interdicţia de a purta măşti, cu ocazia festivităţilor de Halloween - VIDEO

Hong Kong: Protestatarii au sfidat interdicţia de a purta măşti, cu ocazia festivităţilor de Halloween

Mulţi protestatari, îmbrăcaţi în haine negre, au purtat măşti inspirate de personajul istoric Guy Fawkes, considerate drept un simbol al celor ce se opun abuzurilor regimurilor politice, alţii au purtat măşti de clovn reprezentând personajul de benzi desenate Joker.

 

 

Forţele de ordine au folosite gaze lacrimogene împotriva manifestaţiilor din mai multe zone, inclusiv în districtul Lan Kwai Fong, cunoscut pentru numeroasele baruri şi cluburi din această zonă.

 

 

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici