Hosni Mubarak are un ritm cardiac neregulat şi îşi pierde uneori cunoştinţa

Hosni Mubarak, în vârstă de 83 de ani, are un ritm cardiac neregulat şi îşi pierde, uneori, cunoştinţa, a anunţat marţi agenţia oficială de presă Mena, în urma unor informaţii contradictorii despre starea de sănătate a fostului preşedinte egiptean, îndepărtat de la putere.

229 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak are un ritm cardiac neregulat şi îşi pierde uneori cunoştinţa

Hosni Mubarak are un ritm cardiac neregulat şi îşi pierde uneori cunoştinţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Starea de sănătate a fostului preşedinte Hosni Mubarak este stabilă, dar are un ritm cardiac neregulat. Uneori, îşi pierde cunoştinţa şi prezintă o lipsă de concentrare", a anunţat agenţia, citând o sursă medicală.

Mubarak a fost îndepărtat de la putere la 11 februarie, sub presiunea unei mişcări populare de protest, iar la 3 august se va deschide un proces împotriva sa. El este acuzat de corupţie, dar şi de uciderea manifestanţilor, în cadrul unei revolte în care au fost ucise aproape 850 de persoane, în ianuarie-februarie.

Duminică, avocatul său a dat asigurări că fostul preşedinte se află în comă, dar informaţia a fost dezminţită de spitalul unde primeşte îngrijiri din aprilie, precum şi de Ministerul Sănătăţii.

Informaţiile despre sănătatea lui Mubarak sunt rare şi, uneori, confuze, ca în perioada în care era preşedinte, când acest subiect era considerat tabu.

În iunie, avocatul său a declarat că acesta suferă de un cancer la stomac, dar Ministerul Sănătăţii a afirmat că nu dispune de informaţii în acest sens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici