Huawei: Taxele americane vor reduce veniturile firmei cu peste 10 miliarde de dolari, impact mai mic decât calculele iniţiale

Gigantul tehnologic chinez Huawei a recunoscut, vineri, că impactul restricţiilor comerciale ale SUA asupra afacerii sale va fi mai mic decât cel de care se temea iniţial, deşi tarifele ar putea cauza companiei pierderi de 10 miliarde de dolari în acest an, transmite Reuters.

471 afișări
Imaginea articolului Huawei: Taxele americane vor reduce veniturile firmei cu peste 10 miliarde de dolari, impact mai mic decât calculele iniţiale

Huawei: Taxele americane vor reduce veniturile firmei cu peste 10 miliarde de dolari, impact mai mic decât calculele iniţiale

Afacerile de 100 de miliarde de dolari ale companiei Huawei Technologies au fost lovite puternic de la mijlocul lunii mai, după ce Washingtonul a pus cel de-al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume pe o aşa-numită “listă neagră” care riscă să îi întrerupă accesul la componente esenţiale produse în SUA.

În prima sa evaluare a impactului restricţiilor, fondatorul şi CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat că, în iunie, “lista neagră” îi va afecta veniturile companiei cu 30 de miliarde de dolari, suprimându-i creşterea de prim nivel pentru 2019.

Se pare însă că va fi puţin mai puţin decât atât. Dar trebuie să aşteptaţi rezultatele noastre din martie ”, a declarat Eric Xu, vicepreşedintele Huawei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Shenzhen.

"Dar ar putea avea loc o reducere (a vânzărilor) de peste 10 miliarde de dolari", a mai spus acesta.

Taguri:
huawei,
taxe,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici