Hugo Chavez afirmă că ministrul columbian al Apărării este "retardat"

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, l-a numit duminică "retardat" pe ministrul columbian al Apărării, Gabriel Silva, care îşi exprimase preocuparea în legătură cu traficul de droguri care tranzitează Venezuela spre America Centrală.

27 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez afirmă că ministrul columbian al Apărării este "retardat"

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministrul Apărării din Columbia este cel puţin retardat. Este retardat din punct de vedere mental", a afirmat Chavez.

"Urmează instrucţiunile imperiului. În Columbia nu comandă Guvernul columbian, ci imperiul yankeu", adaugă Chevez, referindu-se la Statele Unite.

Silva declarase vineri că Guvernul columbian este preocupat de "traficul aproape liber al avioanelor pe teritoriul Venezuelei spre America Centrală. Acest lucru ne preocupă enorm pentru că eforturile noastre ne-au permis să frânăm în mod semnificativ traficul de droguri pe cale aeriană, iar acum principala provocare o reprezintă traficul maritim", a declarat ministrul columbian înainte de a pleca la Washington pentru a se întâlni cu secretarul american al Apărării, Robert Gates.

La rândul său, Chavez a explicat că de când a început să fie aplicat "Planul Colombia" de cooperare militară între Bogota şi Washington împotriva traficului de droguri, "producţia de stupefiante s-a dublat".

"Ei spun că au reuşit să oprească avioanele folosite la traficul de droguri şi că acestea trec prin Venezuela. Dar de unde vin, de pe Lună? Vin din Columbia şi se duc în Statele Unite", subliniază Chavez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici