Hugo Chavez afirmă că organismul său reacţionează bine la chimioterapie

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, revenit duminică la Caracas după un nou tratament în Cuba, a declarat că organismul său a reacţionat bine la chimioterapie, însă cancerul de care suferă nu este încă vindecat.

88 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez afirmă că organismul său reacţionează bine la chimioterapie

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ce vreau să spun poporului, şi să-mi spun şi mie, este ce mi-a spus Fidel (Castro) ieri: «Chavez, nu uita, nu te lăsa mânat de impulsuri. Te poţi convinge singur că totul s-a terminat şi atunci şi poporul va începe să creadă că s-a terminat». Nu s-a terminat", a spus Chavez, citat de canalul de televiziune oficial VTV.

"Merge bine, dar, desigur, cu multă prudenţă", a adăugat el.

Preşedintele venezuelan, care urmează un tratament strict, însoţit de regim alimentar şi exerciţii fizice, a afirmat că are poftă de mâncare, ia în greutate şi nu suferă de greaţă după chimioterapie. Chavez a precizat şi că rezultatele controalelor medicale au fost pozitive.

El a fost operat, la 20 iunie, în Cuba, pentru extirparea unei tumori maligne în zona pelviană, iar la jumătatea lunii iulie a plecat din nou la Havana, pentru o primă şedinţă de chimioterapie. În vârstă de 57 de ani, Chavez se află la putere din 1999 şi a declarat în repetate rânduri că va candida pentru un al treilea mandat la alegerile din 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici