Hugo Chavez crede că Fidel Castro nu va mai apărea niciodată în public

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, a declarat că fostul preşedinte cubanez Fidel Castro nu va mai apărea cu siguranţă niciodată în public, dând totodată asigurări că acesta va continua să trăiască "dincolo de existenţa sa fizică".

9 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez crede că Fidel Castro nu va mai apărea niciodată în public

Hugo Chavez crede că Fidel Castro nu va mai apărea niciodată în public (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ştim deja că nu îl vom mai vedea niciodată pe Fidel cel care se plimba seara pe străzi şi prin oraşe, ca un războinic în uniformă şi îmbrăţişând lumea. El va deveni o amintire", a declarat Chavez în emisiunea sa transmisă la radio, "Alo, preşedintele".

Chavez l-a vizitat frecvent pe prietenul său Fidel Castro, în vârstă de 82 de ani, care se află în convalescenţă în urma intervenţiei chirurgicale pe care a suferit-o în iulie 2006. De atunci, Castro, care a încredinţat interimatul puterii fratelui său mai mic, Raul, nu a mai reapărut în public.

Chavez şi-a amintit de ultima dată când l-a văzut în public pe Fidel Castro, cu câteva zile înainte de internarea acestuia în spital.

"M-a însoţit până la pasarela avionului. Ne-am îmbrăţişat. De unde era să ştiu, Dumnezeule, că avea să fie pentru ultima dată", a exclamat acesta.

"Dar Fidel va continua să trăiască, cum trăieşte astăzi şi va trăi veşnic, dincolo de existenţa sa fizică. Şi trebuie să continue să trăiască, o ştie şi el, şi în anii următori. Încă mai avem nevoie de tine", a adăugat Chavez.

Ultimele imagini cu Fidel Castro au fost date publicităţii în noiembrie, când acesta s-a întâlnit în Cuba cu preşedintele rus Dmitri Medvedev şi cel chinez, Hu Jintao.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici