Hugo Chavez dă asigurări că alegerile parlamentare de duminică nu vor fi marcate de fraude

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, a dat asigurări că nu există riscuri ca alegerile legislative de duminică să fie fraudate şi a cerut opoziţiei să respecte rezultatele scrutinului.

15 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez dă asigurări că alegerile parlamentare de duminică nu vor fi marcate de fraude

Hugo Chavez dă asigurări că alegerile parlamentare de duminică nu vor fi marcate de fraude (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partidul Socialist Unit din Venezuela (PSUV), formaţiune condusă de Chavez, are toate şansele să obţină din nou majoritatea mandatelor din Adunarea Naţională, conform ultimelor sondaje.

"Dacă nu este iresponsabil, nimeni nu poate pretinde că s-ar pregăti fraude", a declarat Chavez, în cursul unui miting electoral transmis de televiziunea de stat VTV. "Nu există posibilitatea de comitere a unor fraude, însă există deja anumite persoane care se plimbă spunând asta", a adăugat el.

"Le cer tuturor să respecte ţara, seriozitatea ţării, maturitatea acestui popor; sunt sigur că (poporul) va face duminică o demonstraţie a credinţei sale în democraţie", a spus preşedintele venezuelan.

Hugo Chavez, ales de trei ori la conducerea ţării începând din 1998, a afirmat că opoziţia, foarte fragmentată, este gata "să strige fraudă" şi să lanseze apeluri la violenţă după alegeri.

Aproape 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne duminică, pentru a-i desemna pe membrii Parlamentului monocameral, într-un scrutin considerat drept un test pentru popularitatea lui Chavez, cu doi ani înaintea alegerilor prezidenţiale.

Opoziţia vrea să revină în Parlament, după ce a boicotat alegerile legislative anterioare, desfăşurate în 2005.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici