Hugo Chavez: "Dacă aş fi american, aş vota pentru Obama"

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a dat asigurări într-un interviu pentru un post privat de televiziune că, dacă ar fi cetăţean american, ar vota pentru Barack Obama la următoarele alegeri prezidenţiale americane din noiembrie.

214 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez: "Dacă aş fi american, aş vota pentru Obama"

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă aş fi american, aş vota pentru Obama", declară şeful statului pentru postul de televiziune Televen, declarându-se convins că dacă preşedintele Statelor Unite Barack Obama ar fi originar dintr-un cartier popular din Caracas "ar vota pentru Chavez". Preşedintele Venezuelei candidează pentru un nou mandat în alegerile prezidenţiale de la 7 octombrie.

"Obama a declarat recent un lucru foarte just şi raţional, şi anume că Venezuela nu reprezintă nicio ameninţare la adresa intereselor Statelor Unite", a continuat Chavez, apreciind că omologul său american este un "tip de treabă".

Declarându-se sigur de victoria sa şi încrezător în cea a candidatului american democrat, Chavez a apreciat că, după alegerile prezidenţiale din Venezuela şi Statele Unite, "ar putea începe o nouă eră a relaţiilor normale" între cele două ţări.

Relaţiile dintre cele două ţări au fost marcate de suişuri şi coborâşuri în timpul mandatului lui Barack Obama la Casa Albă, în urma unei perioade de tensiune extremă între Chavez, care denunţă de la sosirea sa la putere în 1999 "politica imperialistă" americană, şi fostul preşedinte republican George W. Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici