Hugo Chavez îl califică pe Bush drept "terorist"

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez l-a calificat duminică pe omologul său american drept "terorist", în replică la discursul ostil la adresa sa rostit de liderul de la Casa Albă.

19 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez îl califică pe Bush drept "terorist"

Hugo Chavez îl califică pe Bush drept "terorist" (Imagine:Mediafax Foto)

"Preşedintele Statelor Unite a ieşit la rampă pentru a ne ataca, să mă atace personal calificându-mă drept demagog. Ei bine, eu îl calific drept terorist", a declarat Chavez în replică, acuzându-l, de asemenea, de genocid.

Într-un discurs neobişnuit de vehement, Bush l-a avertizat miercuri pe liderul venezuelean că a "delapidat bogăţia petrolieră" şi a provocat o "penurie alimentară" în numele politicii sale antiamericane.

"Poporul venezuelean se hrăneşte mai bine ca niciodată. Poporul care suferă lovituri din partea guvernului este cel al Statelor Unite unde există o criză economică", a replicat Chavez în cursul emisiunii televizate săptămânale "Alo preşedintele".

Acest schimb de replici survine pe fondul escaladării tensiunii în regiune, în urma raidului efectuat de armata columbiană în Ecuador împotriva Forţelor armate revoluţionare ale Columbiei (FARC).

Casa Albă a sprijinit aliatul columbian în cursul crizei, exprimându-şi preocuparea privind posibilele legături între gherila marxistă şi guvernele ecuadorian şi cel venezuelean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici