Hugo Chavez susţine că a dejucat un complot militar împotriva Guvernului său

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, a anunţat miercuri că Guvernul său a dejucat un complot militar.

9 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez susţine că a dejucat un complot militar împotriva Guvernului său

Hugo Chavez susţine că a dejucat un complot militar împotriva Guvernului său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mai mulţi militari în activitate sunt deţinuţi. Ei au fost în contact cu un militar refugiat în Statele Unite (...) şi au trimis mesaje despre o operaţiune denumită "independenţă", a declarat Chavez pentru postul public de televiziune din Venezuela.

"Aceştia intenţionau să se infiltreze în palatul prezidenţial de la Miraflores şi au trimis mesaje unităţilor militare situate în Statele Unite, unde opoziţia este la conducere", a adăugat preşedintele venezuelan, fără a mai oferi detalii.

Potrivit acestuia, anumiţi militari care au primit aceste mesaje dar nu şi-au anunţat superiorul ierarhic au fost reţinuţi.

Hugo Chavez a menţionat, de asemenea, confiscarea de arme şi materiale explozibile în vestul ţării, în legătură cu această operaţiune.

"Situaţia este sub control", a adăugat el, promiţând o reacţie fermă a Guvernului faţă de cei care încurajează o revoltă în cadrul armatei.

"Agresorii Guvernului vor regreta că au lansat un plan violent", a precizat el.

În septembrie 2008, Guvernul venezuelean a dat asigurări că militari în rezervă şi în activitate complotau pentru asasinarea preşedintelui şi plănuiau o lovitură de stat, alături de anumiţi militari din opoziţie, sprijiniţi de Statele Unite şi de presa locală.

Potrivit ministrului venezuelan de Interne, mai multe persoane au fost reţinute, iar arme de diferite calibre au fost confiscate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici