Hugo Chavez va discuta la Moscova despre achiziţionarea de armament

Venezuela ar putea semna contracte privind achiziţionarea de armament rusesc, între care submarine şi tancuri, în cadrul vizitei de miercuri şi joi, la Moscova, a preşedintelui Hugo Chavez, potrivit unei surse din cadrul complexului militaro-industrial rus.

19 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez va discuta la Moscova despre achiziţionarea de armament

Preşedintele rus Dmitri Medvedev şi omologul său venezuelean Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Venezuela negociază în prezent o serie de noi contracte de armament care vor fi, probabil, semnate în timpul vizitei la Moscova a lui Hugo Chavez", a declarat această sursă neidentificată pentru agenţia Interfax.

În rândul acestor contracte figurează achiziţionarea a trei submarine cu propulsie diesel şi electrică din calsa Varşavianka (Kilo, potrivit clasificării NATO), vehicule de luptă pentru infanterie, de tip BMP-3, tancuri de tip T-72 şi zece elicoptere de luptă Mi-28, a adăugat sursa citată.

Aşteptat miercuri la Moscova, în cadrul ultimei etape a unui turneu care l-a purtat la Tripoli, Alger şi Teheran, Chavez se va întâlni joi cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, conform Kremlinului.

În perioada 2005-2007, cele două ţări au semnat contracte de armament în valoare de 4,4 miliarde de dolari (aproximativ trei miliarde de euro), iar în 2008 Rusia a acordat Vemezuelei un împrumut de un miliard de dolari (670 milioane de euro) pentru achiziţionarea de noi armamente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici