ICAO se consultă cu OMS pe tema opririi extinderii epidemiei de Ebola din Africa de Vest

Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale ICAO şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii OMS au programat o reuniune de urgenţă pe tema propagării epidemiei de febră provocată de virusul Ebola în Africa de Vest, relatează AFP.

341 afișări
Imaginea articolului ICAO se consultă cu OMS pe tema opririi extinderii epidemiei de Ebola din Africa de Vest

ICAO se consultă cu OMS pe tema opririi extinderii epidemiei de Ebola din Africa de Vest (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Compania aeriană panafricană ASKY a anunţat marţi întreruperea legăturilor pe care le efectuează cu capitalele Liberiei şi Sierra Leone, două dintre ţările afectate de epidemie, după ce unul dintre pasagerii săi a murit din cauza virusului în Nigeria.

Această evoluţie obligă ICAO, o Agenţie ONU, să acţioneze, a declarat pentru AFP secretarul general al Organizaţiei Raymond Benjamin. "Până în această (marţi) dimineaţa, aviaţia civilă nu a fost afectată, dar acum suntem vizaţi", a spus el.

"Acest lucru ne determină să acţionăm rapid", a dat el asigurări, adăugând că Organizaţia va "purta consultări cu OMS pentru a vedea ce tipuri de recomandări vom emite" pentru a stopa extinderea maladiei.

Nicio informaţie nu a fost oferită despre locul şi data acestei reuniuni ICAO-OMS.

Potrivit ultimelor date, difuzate vineri de către OMS, bilanţuul febrei hemoragice continuă să crească, atingând aproape 1.100 de cazuri şi 660 de morţi, dintre care 28 de decese în perioada 18-20 iulie, în Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici