Igor Dodon: "După următoarele alegeri, PSRM va câştiga majoritatea şi voi anula Acordul de Asociere cu UE"

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, la conferinţa de presă la care a participat alături de preşedintele rus, Vladimir Putin, că "după următoarele alegeri parlamentare, Partidul Soclialiştilor (PSRM) va câştiga majoritatea în Parlament", iar el va anula Acordul de Asociere cu UE.

3777 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon: "După următoarele alegeri, PSRM va câştiga majoritatea şi voi anula Acordul de Asociere cu UE"

Igor Dodon: "După următoarele alegeri, PSRM va câştiga majoritatea şi voi anula Acordul de Asociere cu UE" (Imagine: Miroslav Rotar/ Hepta)

Potrivit lui Dodon, acordul semnat de Republica Moldova şi UE nu a adus niciun beneficiu ţării ci din contră, Republica Moldova a pierdut piaţa rusă, relatează Publika.md.

"Am declarat de multe ori că sunt împotriva semnării acestui Acord de Asociere cu UE. Cred că acest Acord nu a adus niciun beneficiu pentru R. Moldova. Am pierdut piaţa rusă, dar totodată, volumul de export pe piaţa europeană a scăzut. Nu am obţinut nimic. După următoarele alegeri parlamentare, PSRM va câştiga majoritatea în Parlament şi voi anula acest Acord", a declarat preşedintele Igor Dodon.

"Noi înţelegem realităţile geopolitice la etapa actuală, înţelegem că sunt aplicate acorduri pe care R.Moldova le-a semnat cu UE şi considerăm că au fost semnate în grabă, în 2014, şi optăm pentru noi acorduri”, a subliniat Igor Dodon, citat de publicaţia online RIA Novosti, scrie Radio Chişinău.

Republica Moldova a semnat cu UE, în iunie 2014, Acordul de Asociere, implicit pe cel de Liber Schimb Aprofundat şi Curpinzător, iar după ratificarea acestora relaţiile dintre Chişinău şi Moscova s-au înrăutăţit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici