Igor Dodon interzice participarea militarilor moldoveni la un exerciţiu NATO din Ucraina

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a interzis participarea trupelor moldovene la exerciţiile militare NATO ce vor avea loc în Ucraina, ţinând cont că Republica Moldova este un stat neutru, relatează Tass şi Unimedia.

1947 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon interzice participarea militarilor moldoveni la un exerciţiu NATO din Ucraina

Igor Dodon interzice participarea militarilor moldoveni la un exerciţiu militar NATO din Ucraina

Exerciţiul urmează să se desfăşoare în perioada 8-23 septembrie, având drept scop dezvoltarea nivelului de interoperabilitate, consolidarea capacităţilor de apărare a statelor participante. El va avea loc în regiunea Lvov din Ucraina şi vor participa 14 state membre NATO. 57 de militari moldoveni ar fi trebuit să meargă la aceste exerciţii.

”Interzic trupelor moldovene să participe la exerciţii militare străine”, a scris Dodon pe Twitter.

În februarie, Dodon a mai refuzat să trimită trupe la exerciţiile militare NATO din România, în ciuda unei invitaţii primite în acest sens.

Potrivit Constituţiei sale, Republica Moldova este un stat neutru.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici