Putin: Ameninţările militare ar putea declanşa o catastrofă globală / E absurd ca Washingtonul să ceară ajutorul Moscovei: Greşelile acestea sunt făcute de oameni care confundă Austria cu Australia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, marţi, că impunerea unor sancţiuni mai dure împotriva Coreei de Nord ar fi un act contraproductiv, adăugând că ameninţările militare ar putea declanşa o ”catastrofă globală”, informează site-ul agenţiilor Reuters şi Tass.

17471 afișări
Imaginea articolului Putin: Ameninţările militare ar putea declanşa o catastrofă globală / E absurd ca Washingtonul să ceară ajutorul Moscovei:  Greşelile acestea sunt făcute de oameni care confundă Austria cu Australia

Putin: Ameninţările militare ar putea declanşa o catastrofă globală / E absurd ca Washingtonul să ceară ajutorul Moscovei: Greşelile acestea sunt făcute de oameni care confundă Austria cu Australia

Într-un discurs susţinut după proaspăt încheiatul summit BRICS, Putin a criticat modul în care Statele Unite abordează criza din Peninsula Coreea, argumentând că Phenianul nu-şi va întrerupe programul nuclear şi balistic până când nu se va simţi în siguranţă.

”Rusia condamnă exerciţiile nord-coreene. Le considerăm provocatoare, dar amplificarea isteriei militare nu va duce la nimic bun. Ar putea duce la o catastrofă globală. Nu există nicio altă cale, cu excepţia celei paşnice”, a declarat preşedintele rus.

Rusia, care are graniţă comună cu Coreea de Nord, a cerut în repetate rânduri iniţierea dialogului cu Phenianul, sugerând ca Statele Unite şi Coreea de Sud să înceteze exerciţiile militare pentru a determina Coreea de Nord să nu mai efectueze teste balistice sau nucleare.

Cu toate că a spus că noi sancţiuni nu ar produce niciun efect, Putin a afirmat că Rusia este pregătită să discute ”unele detalii” pe această temă. Liderul de la Kremlin a mai precizat că este absurd ca Washingtonul să ceară ajutorul Moscovei pentru rezolvarea problemei nord-coreene, după ce SUA au sancţionat companii ruseşti pe care le-a acuzat de încălcarea sancţiunilor impuse Coreei de Nord.

”Este ridicol să ne pui pe noi pe aceeaşi listă a sancţiunilor cu Coreea de Nord şi după să ne ceri să ajutorul pentru a impune noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord. Greşelile acestea sunt făcute de oameni care confundă Austria cu Australia”, a adăugat Putin.

Luni, Nikky Haley, ambasadorul Statelor Unite la ONU, a cerut Consiliului de Securitate să ia "cele mai dure măsuri posibile" împotriva Coreei de Nord, după ce Phenianul a anunţat testarea cu succes a unei bombe cu hidrogen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici