Igor Smirnov, anchetat pentru o presupusă implicare în trafic de arme şi răpiri

Fostul lider transnistrean Igor Smirnov este vizat de o anchetă pentru o presupusă implicare în trafic de arme şi răpiri, anunţă cotidianul rus Kommersant în ediţia de luni. Acuzaţiile au fost formulate de Mihail Bergman, un reprezentant al actualului lider al regiunii separatiste Transnistria din Republica Moldova.

284 afișări
Imaginea articolului Igor Smirnov, anchetat pentru o presupusă implicare în trafic de arme şi răpiri

Igor Smirnov, anchetat pentru o presupusă implicare în trafic de arme şi răpiri (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Bergman a solicitat Comitetului rus de Investigaţii să verifice activităţile "unei grupări criminale organizate" condusă de către Smirnov şi un fost ministru al Securităţii Statului, Vladimir Antiufeiev, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Gruparea era implicată în "trafic cu armament, şantaj, operaţiuni financiare ilegitime şi eliminarea (fizică) a persoanelor care îi stătea în cale", susţine Bergman.

Smirnov a fost liderul Transnistriei timp de 20 de ani. În septembrie 2011, el a anunţat că intenţionează să candideze pentru un al cincilea mandat consecutiv la conducerea acestei regiuni separatiste, dar a pierdut scrutinul în favoarea lui Ievgheni Şevciuk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici