Imagini din interiorul submarinului cu 3 tone de cocaină capturat în Spania. Unde urmau să ajungă drogurile. VIDEO

O cantitate semnificativă din cele trei tone de cocaină descoperite la bordul unei nave semisubmersibile, capturată în urmă cu câteva zile de Poliţia spaniolă, ar fi urmat să ajungă în Marea Britanie, a anunţat Agenţia Naţională pentru Criminalitate (NCA) de la Londra, informează The Guardian.

6165 afișări
Imaginea articolului Imagini din interiorul submarinului cu 3 tone de cocaină capturat în Spania. Unde urmau să ajungă drogurile. VIDEO

Imagini din interiorul submarinului cu 3 tone de cocaină capturat în Spania. Unde urmau să ajungă drogurile. VIDEO. Sursă: Twitter

Se estimează că valoarea celor trei tone de cocaină ar fi de 100 de milioane de lire sterline. O navă semisubmersibila, cu o lungime de 20 de metri, a fost interceptată duminică în largul coastelor regiunii spaniole Galicia, în urma unei operaţiuni comune la care au participat şi autorităţile din Marea Britanie, Portugalia, SUA şi Brazilia. Poliţia spaniolă a dat publicităţii imagini din interiorul submarinului capturat. 

Doi presupuşi membri ai echipajului, care au încercat să părăsească nava, au fost arestaţi, iar un al treilea este căutat de Poliţia spaniolă.

"Este foarte probabil că o mare parte din această cocaină ar fi ajuns pe străzile din Marea Britanie, alimentând criminalitatea violentă şi afectând cei mai vulnerabili membri ai societăţii", a declarat Tom Dowdall, director adjunct al NCA.

Operaţiunea a fost iniţiată după ce Centrul Operaţional de Analiză Maritimă al Uniunii Europene a informat autorităţile spaniole că o navă despre care se crede că transportă cocaină traversează Oceanul Atlantic, îndreptându-se spre Spania.

"Deşi utilizarea acestor submarine este un lucru foarte comun în America este pentru prima dată când un astfel de sistem de transport este folosit [aici]", se arată într-un comunicat dat publicităţii de Poliţia spaniolă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici