Imagini în premieră cu Dominique Strauss Kahn şi camerista care l-a acuzat de viol - VIDEO

Canalul de televiziune BFMTV din Franţa a difuzat în premieră imagini surprinse de camerele de supraveghere ale hotelului Sofitel din New York, în data de 14 mai, când Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat că a agresat sexual o cameristă, informează Gândul.

3131 afișări
Imaginea articolului Imagini în premieră cu Dominique Strauss Kahn şi camerista care l-a acuzat de viol - VIDEO

Imagini în premieră cu Dominique Strauss Kahn şi camerista care l-a acuzat de viol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile surprind momentul în care fostul şef al FMI predă cheile de la cameră la recepţie, apoi iese şi se urcă într-un taxi, în jurul orei 12.27.

De asemenea, este surprinsă în imagini camerista vorbind cu angajaţii hotelului, povesteşte Gândul. După ce anunţă poliţia, doi dintre aceştia se retrag într-o magazie şi, după un scurt dialog, încep să danseze de bucurie.

Potrivit unui comunicat al conducerii Sofitel, comportamentul celor doi angajaţi nu ar fi avut nicio legătură cu Dominique Strauss-Kahn.

După aproape 20 de minute de la plecarea lui Stauss-Kahn din hotel, camerista apare trecând prin holul din faţa recepţiei, fiind însoţită, probabil, de un agent de securitate, povesteşte în continuare Gândul.

Apărătorii lui Strauss-Kahn susţin că imaginile vin în sprijinul teoriei că a fost vorba de o înscenare: "Imaginile nu dovedesc vinovăţia lui Dominique Strauss-Kahn. demonstrează că acesta nu a încercat să fugă", a comentat pentru BFMTV biograful francez Michel Taubmann, care a scris o carte despre acest scandalul DSK.

Strauss-Kahn a fost arestat la 14 mai, la New York, fiind acuzat că a agresat-o sexual pe această cameristă de la hotelul Sofitel, în Manhattan, unde îşi petrecuse noaptea.

Procedurile penale angajate contra fostului director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) au fost abandonate în august, dar cazul a stopat brutal ambiţiile politice ale acestui fost ministru socialist şi a antrenat o serie de dezvăluiri despre viaţa sa privată.

Potrivit biografului francez, Strauss-Kahn a fost victima unei interceptări a telefonului şi mesageriei sale electronice, dar mai ales a fost atras într-o capcană. Taubmann o prezintă pe cameristă ca pe suspectul numărul unu al unui complot.

"Dominique Strauss-Kahn a fost atras într-o capcană. Acest bărbat nu a violat pe nimeni nici la New York, nici la Paris şi nici oriunde altundeva", declara Taubmann la sfârşitul lunii trecute. În opinia sa, "este vorba despre un caz politic, nu este un caz de moravuri".

"Scena povestită de Nafissatou Diallo este neverosimilă, ea nu a avut loc", afirmă biograful, revenind asupra scenei din hotelul Sofitel, în Manhattan. Taubmann descrie o scenă în care Strauss-Khan "iese din baie în ţinuta lui Adam". Diallo îi aruncă "o privire sugestivă". Strauss-Khan, în opinia sa, "a văzut o propunere".

Relaţia a fost consimţită şi "neplătită", potrivit lui Strauss-Khan, citat de autor, care conchide că mobilul prezenţei "anormale" a cameristei este în altă parte, de ce nu în furtul unuia dintre cele şapte telefoane mobile ale lui Strauss-Khan, cel de la FMI conţinând informaţii economice importante.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici