Imagini rare | Starea jalnică în care se afla primul portavion chinez când a fost cumpărat de la Ucraina. Acum se numeşte Liaoning şi este o forţă de temut

Liaoning, primul portavion care a intrat în serviciul marinei militare chineze, este bazat pe o navă cumpărată în 1998 de la Ucraina. Imagini rare cu vasul, înainte să fie modernizat, au fost publicate pe internet în China.

11954 afișări
Imaginea articolului Imagini rare | Starea jalnică în care se afla primul portavion chinez când a fost cumpărat de la Ucraina. Acum se numeşte Liaoning şi este o forţă de temut

Imagini rare | Starea jalnică în care se afla primul portavion chinez când a fost cumpărat de la Ucraina. Acum se numeşte Liaoning şi este o forţă de temut

Nava s-a numit iniţial Riga şi nu a fost finalizată, potrivit publicaţiei Popular Mechanics. Construcţia a început în anii '80, iar în 1991, când s-a dizolvat Uniunea Sovietică, portavionul era finalizat în proporţie de 68%.

Riga a ajuns în China printr-o stratagemă. În 1998, un om de afaceri chinez a cumpărat nava. Acesta susţinea că va transforma imensul vas într-un cazinou plutitor. Riga a fost tractată până în China, la mii de kilometri distanţă, de remorchere.

Foto: Tencent

Imagini rare cu nava în 1998, aflată într-o stare deplorabilă, au apărut pe o reţea de socializare din China.

Ulterior, statul chinez a preluat portavionul, din clasa Admiral Kuznetsov, de la omul de afaceri şi a început modernizarea şi transformarea lui. Până în 2011, inginerii din statul asiatic au dezvoltat un nou sistem de propulsie, deoarece cel de la bordul navei nu a putut fi pus în funcţiune.

Foto: Tencent

Nava a fost relansată la apă în 2012 cu numele Liaoning. China susţine că vasul este unul de antrenament, dar acest lucru nu este crezut de ţările rivale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici