Imagini şocante dintr-o închisoare din El Salvador în plină pandemie de coronavirus. Anunţul preşedintelui

Preşedintele El Salvadorului, Nyib Bukele, a precizat duminică că "utilizarea forţei letale este autorizată" pentru autorităţi în protejarea cetăţenilor în faţa creşterii alarmate a crimelor.

6251 afișări
Imaginea articolului Imagini şocante dintr-o închisoare din El Salvador în plină pandemie de coronavirus. Anunţul preşedintelui

Imagini şocante dintr-o închisoare din El Salvador în plină pandemie de coronavirus. Anunţul preşedintelui

Datele arată că majoritatea crimelor sunt produse de gangs( grupări de crimă organizată).

"Utilizarea forţei letale este autorizată pentru propria apărare sau pentru apărarea vieţii cetăţenilor din El Salvador", a precizat preşedintele pe Twitter.

"Poliţişti au voie să îi împuşte pe toţi cei ce pun în pericol viaţa altora", a mai precizat Nyib Bukele.

Acesta a urgentat procedurile prin care bandele şi aliaţii acestora să fie judecaţi ca grupări teroriste, respectiv apărători ai terorismului. În urmă cu doar câţiva ani El Salvador care are un trecut îndelungat în lupta contra grupărilor de stradă avea cea mai mare rata a crimelor din America de Sud. Odată cu venirea la putere a lui Bukele, ţara central americană a înregistrat o scădere a numărului de crime înregistrând mai multe zile fără a avea vreo ucidere. Rezultatele pozitive vin după ce preşedintele a impus măsuri stricte şi a investit în creşterea capacităţi de reacţie a forţelor de ordine.

Închisorile din El Salvador sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind unele dintre cele mai dure locuri. Numărul mare de deţinuţi ţinuţi într-un spaţiu mic la care se adaugă lipsa de igenă fac din acestea unele dintre cele mai periculoase locaţii şi un mediu propice pentru răspândirea noului coronavirus.

Opoziţia a atras atenţia că preşedintele încercă să distragă atenţia publică de la modul cum a gestionat pandemia. Ţara are înregistrate peste 250 de cazuri şi opt decese.
 

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici