VIDEO  Imagini spectaculoase: 2.000 de deţinuţi transferaţi într-o mega-închisoare din El Savador

Guvernul lui Nayib Bukele a construit o închisoare imensă, pentru a câştiga războiul împotriva bandelor.

1048 afișări
Imaginea articolului Imagini spectaculoase: 2.000 de deţinuţi transferaţi într-o mega-închisoare din El Savador

El Salvador, două mii de prizonieri transferaţi într-o mega închisoare pentru 40 de mii de oameni

Guvernul din El Salvador a transferat vineri, 24 februarie, 2.000 de puşcăriaşi în noul penitenciar Tecoluca, care poate găzdui până la 40.000 de deţinuţi.

Preşedintele republicii, Nayib Bukele, a precizat că membrii bandelor Mara Salvatrucha şi Barrio 18 au fost transferaţi la închisoarea denumită oficial Centrul pentru Confinarea Terorismului (Cecot).

Pe Twitter, Bukele a subliniat că „Cecot va fi noul lor cămin, unde vor locui zeci de ani, fără a mai putea face prejudicii populaţiei”.

Reţelele de socializare ale guvernului salvadorian au difuzat, de asemenea, videoclipuri cu transferul în care îi arată pe deţinuţi, desculţi şi purtând pantaloni scurţi albi, toţi bărbieriţi, adunaţi pentru urcarea în autobuze.

Noua infrastructură a închisorii Tecoluca ocupă o suprafaţă echivalentă cu cea a 33 de terenuri de fotbal şi este cea mai mare din America Centrală. Are un sistem de securitate cu 19 turnuri de pază şi garduri electrificate de 15.000 de volţi, completate de 600 de oameni din armată şi 250 de la poliţia naţională.

Mai multe grupuri de activişti pentru drepturile omului (cum ar fi organizaţia internaţională Human Rights Watch) au criticat noua structură, argumentând că în interior nu ar exista garanţii pentru respectarea dreputilor deţinuţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici