Imaginile cu Laurent Gbagbo înfrânt şi umilit au stârnit compasiune în Coasta de Fildeş - VIDEO

Imaginile cu Laurent Gbagbo şi soţia sa Simone înfrânţi şi umiliţi, care au făcut înconjurul lumii, au stârnit compasiune în Coasta de Fildeş, inclusiv în rândurile susţinătorilor lui Alassane Ouattara.

98 afișări
Imaginea articolului Imaginile cu Laurent Gbagbo înfrânt şi umilit au stârnit compasiune în Coasta de Fildeş - VIDEO

Imaginile cu Laurent Gbagbo înfrânt şi umilit au stârnit compasiune în Coasta de Fildeş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile au inspirat milă la Abidjan, deşi este vorba de finalul unei crize postelectorale. Cetăţenii, inclusiv simpatizanţi ai opoziţiei, au fost şocaţi de aceste imagini, pe site-uri de socializare precum Facebook apărând o serie de comentarii în acest sens.

În tabăra lui Gbagbo sentimentul este de indignare.

"Este un sentiment de ruşine pentru ţara noastră să vezi într-o astfel de stare un preşedinte al ţării. Este scandalos, revoltător, este o atingere adusă demnităţii umane", a reacţionat Pascal Affi N'Guessan, liderul Frontului Popular din Coasta de Fildeş.

Chiar şi în rândurile opoziţiei există un sentiment de tristeţe. "Nu ar fi trebuit să se termine aşa", afirmă o simpatizantă a lui Ouattara.

"Liderul, chiar şi învins, trebuie respectat, figura sa este sacră", potrivit unui diplomat african care cunoaşte bine tradiţiile din Coasta de Fildeş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici