Imaginile din filmele SF pot deveni realitate. Ce arată senzorii ataşaţi la lentilele de contact

  • Au fost creaţi senzori care pot fi ataşaţi la lentilele de contact.
  • Senzorii pot analiza simptome ale unor boli de cornee.
  • Poate fi monitorizat inclusiv nivelul de zahăr din sânge.
2052 afișări
Imaginea articolului Imaginile din filmele SF pot deveni realitate. Ce arată senzorii ataşaţi la lentilele de contact

Imaginile din filmele SF pot deveni realitate. Ce arată senzorii ataşaţi la lentilele de contact

Imaginile din filmele SF, în care personajele clipesc şi le apar informaţii în faţa ochilor, sunt din ce în ce mai aproape să devină realitate. 

O echipă de cercetători de la Universităţile Harvard, Washinghton şi Surrey au dezvoltat o metodă inovatoare. Ei pot să creeze senzori foarte subţiri pentru viitoarele lentile de contact inteligente.
 
Acest senzor este alcătuit dintr-un detector foto care primeşte informaţii optice şi un senzor de temperatură care poate detecta potenţiale boli ale corneei. Include chiar şi un senzor de glucoză care poate monitoriza nivelul de zahăr în sânge în urma analizei lichidului lacrimal.
 
Viitorul este unul promiţător. Cercetătorii sunt optimişti că o dată cu dezvoltarea acestor senzori, tehnologia va duce la prevenţia si tratarea a numeroase boli.
Visul rămâne însă ca lentilele să ofere mai mult decât posibilitatea de monitorizare.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici