Imigranţi din Croaţia s-au luptat pentru locuri într-un tren şi au intrat pe ferestre

Imigranţi disperaţi să ajungă în nordul Europei au intrat pe ferestre şi s-au luptat pentru locuri într-un tren din Croaţia, pe fondul tensiunilor cauzate de închiderea unor puncte de trecere a frontierelor şi de scăderea temperaturilor, relatează Associated Press în pagina online.

359 afișări
Imaginea articolului Imigranţi din Croaţia s-au luptat pentru locuri într-un tren şi au intrat pe ferestre

Imigranţi din Croaţia s-au luptat pentru locuri într-un tren şi au intrat pe ferestre

O serie de confruntări au izbucnit la Tovarnik, un oraş croat de frontieră, în timp ce sute de persoane sperau să poată urca într-un tren cu care să ajungă în Austria. Poliţia a încercat să controleze mulţimea, dar a fost depăşită de situaţie, în condiţiile în care numeroşi imigranţi au intrat pe ferestrele vagoanelor deja supraaglomerate.

Ungaria, care şi-a închis graniţa cu Serbia pe 15 septembrie, a ridicat un alt gard metalic la punctul de trecere a frontierei cu Croaţia de la Beremend, pentru a încerca să oprească fluxul de imigranţi, însă fără rezultat.

Disperarea imigranţilor a crescut pe măsură ce căldura a fost înlocuită de temperaturi scăzute şi ploaie.

"Din păcate, dormim aici pe pământ, fără nimic altceva. A fost foarte frig", a declarat Muhammad Dakiri, un solicitant de azil sirian aflat la Tovarnik. "Vremea s-a răcit brusc şi plouă. Nu am putut dormi bine pentru că după o oră sau o jumătate de oră ne-am trezit din cauza frigului", a adăugat el.

Echipe de voluntari le-au oferit corturi şi haine călduroase, dar imigranţii au abandonat proviziile când au aflat de sosirea unui tren care urma să-i transporte spre nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici