Imigraţia ar putea dubla populaţia Canadei şi Elveţiei

Populaţia din Singapore, Noua Zeelandă şi Arabia Saudită s-ar tripla, în timp ce în Canada şi Elveţia s-ar dubla, dacă aceste ţări ar primi toţi imigranţii care doresc să se stabilească acolo, potrivit unei anchete Gallup publicate vineri.

154 afișări
Imaginea articolului Imigraţia ar putea dubla populaţia Canadei şi Elveţiei

Imigraţia ar putea dubla populaţia Canadei şi Elveţiei (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Dacă toţi adulţii din lume care vor să emigreze în mod permanent ar merge acolo unde doresc, toate aceste ţări", la care trebuie adăugate Australia şi Kuwaitul, "ar avea populaţia dublată sau chiar triplată", au menţionat anchetatorii Gallup în acest studiu, pentru care au fost interogaţi 347.000 de adulţi din 148 de ţări, din 2007 până în 2010.

În acelaşi timp, ţări defavorizate precum Sierra Leone şi Haiti şi-ar pierde mai mult de jumătate din populaţie, urmate de Zimbabwe (-47 la sută), Nigeria, Somalia, Ethiopia (-46 la sută), precum şi El Salvador şi Liberia (-45 la sută).

Ancheta a calculat un indice al imigraţiei potenţiale (PNMI) pentru fiecare ţară, bazat pe diferenţa dintre locuitorii care ar vrea să plece din aceste ţări şi cei care vor să se stabilească în ele.

Astfel, din Elveţia ar pleca 800.000 de locuitori dacă ar avea ocazia, dar ar veni zece milioane de potenţiali imigranţi. Elveţia, care are în prezent şase milioane de locuitori, ar avea astfel o creştere a populaţiei de 150 la sută.

Populaţia din Singapore ar creşte cu 219 la sută dacă frontierele sale ar fi deplin deschise pentru imigraţie, cea din Noua Zeelandă cu 184 la sută, iar cea din Arabia Saudită cu 176 la sută.

Canada ar atrage încă o dată şi jumătate cât populaţia sa actuală, care este de 33 de milioane de persoane.

Statele Unite, care se clasează pe poziţia a 14-a, după Franţa, în ceea ce priveşte impactul imigraţiei asupra populaţiei, rămân prima destinaţie de vis pentru imigranţi, afirmă ancheta.

Dacă ar accepta toţi candidaţii la imigraţie, populaţia americană, în prezent de circa 300 de milioane de persoane, ar creşte cu 60 la sută, la 480 de milioane.

Dacă şi-ar deschide complet frontierele pentru imigraţie, Franţa ar cunoaşte o creştere cu 60 la sută a numărului de locuitori, care ar trece de la 64 de milioane la 102 milioane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici