Imigraţia masivă în Marea Britanie ar putea deteriora infrastructura şi reduce nivelul de trai

Creşterea considerabilă a populaţiei Marii Britanii din cauza imigraţiei ar putea deteriora infrastructura ţării şi reduce nivelul de trai, afirmă, într-un raport pentru organizaţia Civitas, Robert Rowthorn, profesor de economie la Cambridge, relatează The Independent în ediţia online de vineri.

235 afișări
Imaginea articolului Imigraţia masivă în Marea Britanie ar putea deteriora infrastructura şi reduce nivelul de trai

Imigraţia masivă în Marea Britanie ar putea deteriora infrastructura şi reduce nivelul de trai (Imagine: Shutterstock)

În analiza sa, profesorul Rowthorn afirmă că presiunile creşterii populaţiei vor fi mai importante decât beneficiile financiare ale imigraţiei, precum salariile mai mari şi creşterea Produsului Intern Brut (PIB), potrivit The Independent.

Aproximativ 130.000 de cetăţeni ai Uniunii Europene imigrează anual în Marea Britanie şi, în timp ce numărul imigranţilor polonezi ar urma să scadă, cel al românilor şi bulgarilor ar putea rămâne constant. Conform Oficiului Naţional de Statistică, numărul mare de imigranţi ar putea duce la creşterea populaţiei din Marea Britanie cu 20 de milioane de persoane în următorii 50 de ani, sau cu 29 de milioane în următorii 75 de ani.

"Creşterea fără restricţii a populaţiei va avea în final un impact negativ asupra nivelului de trai prin efecte precum supraaglomerarea", a precizat Rowthorn. De asemenea, creşterea populaţiei ar urma să aibă impact şi asupra locuinţelor, terenurilor, şcolilor, spitalelor, rezervelor de apă şi transporturilor.

În ultimul său raport, profesorul Rowthorn şi-a exprimat preocuparea şi faţă de ţările de origine ale imigranţilor, care pierd profesionişti ce le-ar putea îmbunătăţi economiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici