Împăratul Japoniei a fost operat cu succes

Operaţia de pontaj coronarian suferită de împăratul Akihito Japoniei s-a încheiat cu succes, sâmbătă, a anunţat palatul imperial.

68 afișări
Imaginea articolului Împăratul Japoniei a fost operat cu succes

Împăratul Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Operaţia majestăţii sale s-a încheiat fără probleme. Majestatea sa a părăsit blocul operator la ora 15.55 (08.55 ora României)", a declarat un purtător de cuvânt al palatului.

Intervenţia a început cu puţin timp înainte de ora 09.30.

O conferinţă de presă este prevăzută pentru ora 18.00 (11.00 ora României), cu chirurgii de la spitalul universitar din Tokyo şi Juntendo, care au efectuat operaţia.

Aceasta a fost efectuată după ce analizele au arătat o îngustare a două artere ale suveranului în vârstă de 78 de ani, pentru a "menţine şi ameliora viaţa zilnică" a împăratului, a explicat palatul imperial.

Suveranul va fi externat în două săptămâni dacă recuperarea va decurge normal, potrivit presei.

În timpul convalescenţei împăratului Akihito la Spitalul universitar din Tokyo, atribuţiile sale vor fi îndeplinite de fiul său cel mare, prinţul moştenitor Naruhito.

Aproximativ 2.000 de persoane au mers în cursul dimineţii la palatul imperial din centrul Tokyo, pentru a scrie mesaje de însănătoşire grabnică suveranului, într-o carte deschisă în apropierea unei intrări.

Împăratul Akihito a fost operat în 2003 de un cancer la prostată şi a urmat apoi o terapie hormonală pentru a preveni revenirea bolii. El a fost spitalizat timp de aproape trei săptămâni şi în noiembrie 2011, din cauza unei bronşite şi a unei pneumonii uşoare.

Akihito a urcat pe tronul Japoniei în 1989, după moartea tatălui său, împăratul Hirohito, decedat la vârsta de 87 de ani.

Şef al statului japonez, împăratul are doar o funcţie simbolică şi nu dispune de nicio putere politică.

La sfârşitul anului 2011, cel de-al doilea fiu al lui Akihito, Akishino, a sugerat deschiderea unei dezbateri publice care să fixeze pragul de vârstă de la care un împărat poate să se pensioneze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici