Împuşcături la un centru comercial din Copenhaga. Sunt numeroase victime. Atacatorul a fost prins FOTO VIDEO

Poliţia daneză a trimis duminică ofiţeri la un centru comercial din Copenhaga, după ce a primit informaţii despre un schimb de focuri, a anunţat instituţia într-un mesaj postat pe Twitter şi citat de Reuters.

2391 afișări
Imaginea articolului Împuşcături la un centru comercial din Copenhaga. Sunt numeroase victime. Atacatorul a fost prins FOTO VIDEO

FOTO Francesco Comito/Twitter

UPDATE 22:07 Numeroase persoane au fost ucise sau rănite în urma atacului armat din Copenhaga, iar autorităţile au arestat un suspect şi continuă operaţiunile în mai multe zone pentru capturarea eventualilor complici.

"Atacul s-a soldat cu moartea unor persoane şi rănirea altora", a declarat şeful Poliţiei din Copenhaga, Søren Thomassen, într-o conferinţă de presă. El nu a oferit un bilanţ exact al victimelor.
 
"Individul arestat este un danez în vârstă de 22 de ani", a precizat oficialul danez, citat de postul TV2.
 
Şeful Poliţiei a precizat că deocamdată nu se cunoaşte motivul atacului. Poliţia este în stare de alertă şi verifică mai multe locaţii din Copenhaga pentru arestarea eventualilor complici. "În acest moment, nu cunoaştem motivul atacului. Prezenţa agenţilor este masivă în tot oraşul Copenhaga", a subliniat şeful Poliţiei, precizând că nu este exclusă ipoteza unui act terorist.
 
"Poliţia se consultă cu serviciile de informaţii. Până nu vom şti sigur că nu au existat complici, vom continua operaţiunile de căutare şi chiar le vom intensifica", a dat asigurări şeful Poliţiei.
 

UPDATE 21:24 Cel puţin o persoană este în stare critică, au declarat surse citate de postul danez TV2.

Unităţi ale forţelor speciale de poliţie continuă să percheziţioneze centrul comercial în care a avut loc atacul armat.
 
Cel puţin trei persoane sunt spitalizate, una fiind în stare critică, în urma atacului armat comis în centrul oraşului Copenhaga, afirmă surse medicale citate de presa daneză.

UPDATE 20:51 Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul. 

"O persoană a fost arestată în legătură cu atacul comis în centrul comercial. Am mobilizat mulţi agenţi de poliţie în zona atacului şi urmărim atent situaţia", a comunicat Poliţia din Danemarca, prin Twitter.
 
Mai multe persoane au fost ucise sau rănite după ce un individ a deschis focul în Centrul comercial Field's, situat în zona Amager din Copenhaga.

Autorităţile încearcă să afle motivul atacului armat.  Poliţia a anunţat că mai multe persoane au fost atinse de gloanţe într-un centru comercial din Copenhaga, duminică.

------

Persoanele aflate în interiorul mall-ului au fost sfătuite să rămână pe loc şi să aştepte ajutorul poliţiei.

Pe Twitter, martorii spun că ar fi mai mulţi răniţi. Un clip filmat de către un martor arată panica generată în momentul în care atacatorul a început să tragă. 

Forţele de ordine sunt la faţa locului.

Cântăreţul britanic Harry Styles urma să cânte mai târziu, în cursul serii, într-un spaţiu situat la mai puţin de un kilometru şi jumătate de mall.

! Imagini şi sunete care vă pot afecta emoţional

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici