În clasamentul Fortune 500 există doar 4 lideri afro-americani. Reacţia lor faţă de protestele din SUA: „George Floyd puteam fi chiar eu”

  • În clasamentul Fortune 500 al celor mai mari companii publice americane există doar patru CEO afro-americani
  • Cei patru lideri sunt Marvin Ellison (LOW), Kenneth Frazier (Merck), Roger Ferguson (TIAA) şi Jide Zeitlin (Tapestry)
  • Aceştia vorbesc despre inegalitatea rasială, în urma morţii lui George Floyd
630 afișări
Imaginea articolului În clasamentul Fortune 500 există doar 4 lideri afro-americani. Reacţia lor faţă de protestele din SUA: „George Floyd puteam fi chiar eu”

Jide Zeitlin: „Este ceva personal”

Luni, Jide Zeitlin, CEO al mărcii de lux Tapestry, care deţine Kate Spade, Coach şi Stuart Weitzman, s-a adresat angajaţilor săi printr-un mesaj postat pe LinkedIn.

„M-am aşezat de mai multe ori pentru a scrie această scrisoare, dar ceva m-a oprit de fiecare dată. Am ochii plini de lacrimi. Este ceva personal", a scris Zeitlin.

Zeitlin a explicat că, deşi magazine din toată ţara au fost afectate, din New York până la San Francisco, consideră distrugerile drept un efect secundar al problemei majore.

„Putem înlocui geamuri sparte şi poşete, dar nu îi putem aduce înapoi pe George Floyd, Ahmaud Arbery, Breonna Taylor, Eric Garner, Trayvon Martin, Emmett Till şi mulţi alţii”. A încheiat spunând că „Each of these black lives matter” (Viaţa fiecărei persoane de culoare contează - n.r.).

Compania doreşte schimbări pentru a face faţă inegalităţilor discriminatoare, a spus Zeitlin, iar conducerea a lucrat în weekend pentru „formularea un plan pe termen lung”, care să ducă la „soluţionarea inegalităţii sistemice” în domeniul sănătăţii, în cel economic, dar şi în ceea ce priveşte siguranţă publică.

"Sperăm să primim sprijin din partea Guvernului, dar evenimentele de săptămâna trecută arată cât se poate de clar că nu mai putem aştepta", a scris Zeitlin.

Acesta s-a născut în Nigeria, într-o familie monoparentală, iar la 5 ani a fost adoptat de familia americană pentru care lucra mama sa. 

Marvin Ellison: „Teamă şi frustrare”

CEO-ul Lowe, Marvin Ellison, a adresat sâmbătă o scrisoare către echipa sa.

„Am crescut în Sudul segregat şi îmi amintesc poveştile părinţilor mei despre viaţa în Jim Crow South”, a scris Ellison. „Astfel, înţeleg din experienţa personală teama şi frustrarea pe care mulţi dintre voi o simţiţi”.

Ellison a reiterat atitudinea companiei de toleranţă zero faţă de rasism. Conducerea va pune la dispoziţia angajaţilor noi resurse pentru a sprijini mai bine comunităţile afectate, precizează scrisoarea.

„La Lowe, am promis să ajutăm oamenii să facă din casele lor un loc mai bun, iar astăzi recunoaştem că locuinţele noastre se extind dincolo de ziduri, în cartiere, comunităţi şi în întreaga ţară.”

Ken Frazier: George Floyd „puteam fi chiar eu”

CEO-ul Merck, Ken Frazier, a declarat luni pentru "Squawk Box", CNBC, că s-ar fi putut afla în poziţia lui George Floyd.

Frazier a crescut în Philadelphia anilor '60, în perioada în care Martin Luther King Jr. conducea proteste. Acesta a povestit că a făcut parte dintr-o mână de copii aleşi de oraş pentru a frecventa „şcolile albe”, unde a avut şansa la educaţie. Era unul dintre cei nouă studenţi de culoare.

Frazier spune că a fost unul dintre puţinii norocoşi ai sistemului respectiv, remarcând că situaţia oportunităţilor în comunitatea afro-americană nu este prea bună nici în prezent.

Roger Ferguson: „Sunt revoltat”

Roger Ferguson este directorul general TIAA, o companie de servicii de pensionare.

„Sunt revoltat de incidentele recente, de rasismul, violenţa şi brutalitatea poliţiei împotriva membrilor comunităţii afro-americane. Videoclipul tulburător cu ultimele clipe de viaţă ale domnului Floyd reflectă această criză naţională”, a declarat el pentru CNN.

Tatăl lui Ferguson a fost cartograf pentru armata americană. El spune că familia sa nu avea mulţi bani, dar că mereu a fost fascinat de bănci şi de investiţii. Ferguson are studii în Economie la Harvard, unde curăţa băile din cămine. A devenit director general al TIAA în 2008, în timpul crizei financiare, după ce ocupase funcţia de vicepreşedinte în consiliul de conducere al Sistemului de Rezerve Federale al SUA.

„Este un moment în care trebuie să ne îmbrăţişăm diferenţele şi să devenim mai toleranţi”, a declarat Ferguson. „Niciun grup nu ar trebui să sufere vreodată din cauza rasismului, hărţuirilor sau altor forme de discriminare.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici