În Detroit o casă costă un dolar - FOTO

Criza economică a lăsat urmări grave în oraşul Detroit. Mai mult de 20.000 de locuitori au părăsit metropola americană, iar o casă poate fi cumpărată la preţul de un dolar, informează Gândul.

188 afișări
Imaginea articolului În Detroit o casă costă un dolar - FOTO

În Detroit o casă costă un dolar (Imagine: www.gandul.info)

Oraşul Detroit se confruntă în ultimii ani cu una dintre cele mai grave crize de ordin demografic. Conform recensământului din anul 2010, populaţia a scăzut cu 25 la sută numai în ultimul deceniu, scrie The Huffington Post.

Cauzele acestui declin: criza economică care a "alungat" din fosta metropolă americană mai mult de 20.000 de locuitori. Falimentul în timp al mai multor fabrici din zonă, precum şi decăderea unor "giganţi auto", ca General Motors şi Chrysler, au contribuit la transformarea Detroit-ului, denumit în trecut "capitala industriei auto" într-un oraş în paragină.

De aceea, plecarea masivă din oraş a mai multor oameni e motivată şi nu mai miră nici măcar autorităţile. Dacă în 2000 populaţia Detroit-ului era estimată la 951.270 de locuitori, anul trecut oraşul număra doar 713.777 de persoane.

Criza industrială a fost urmată în mod firesc şi de alta ipotecară. În 2010, The Guardian relata faptul că o casă din Detroit s-a vândut la uluitorul preţ de un dolar. Asta după ce proprietarii o cumpăraseră cu doi ani înainte cu 65.000 de dolari. Ajunşi şomeri, aceştia nu au mai reuşit să îşi achite ratele. Banca care a internediat tranzacţia imobiliară le-a oferit un comision la vânzare de 2500 de dolari şi alţi 1000, bonus.

Citeşte mai multe despre cât valorează o casă în Detroit pe www.gandul.info.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici