În Germania au avut loc peste 3.500 de atacuri antiimigranţi în anul 2016 - Ministerul de Interne

În cursul anului 2016, în Germania au avut loc peste 3.500 de atacuri asupra imigranţilor, adică aproape zece astfel de acţiuni pe zi, şi care s-au soldat cu 560 de răniţi, inclusiv 43 de copii, potrivit datelor Ministerului de Interne de la Berlin, relatează AFP.

417 afișări
Imaginea articolului În Germania au avut loc peste 3.500 de atacuri antiimigranţi în anul 2016 - Ministerul de Interne

În Germania au avut loc peste 3.500 de atacuri antiimigranţi în anul 2016 - Ministerul de Interne (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Anul trecut au fost consemnate un total de 2.545 de atacuri împotriva unor refugiaţi sau azilanţi, se arată într-un răspuns scris al Ministerului la o interpelare parlamentară.

În plus, au fost înregistrate 988 de cazuri în care locuinţe în care erau cazaţi refugiaţi sau azilanţi au fost atacate, inclusiv incendieri intenţionate.

Nivelul înregistrat anul trecut fost uşor sub cel din 2015, atunci când au fost consemnate puţin peste 1.000 de acţiuni infracţionale care au vizat locuinţe unde erau cazaţi refugiaţi.

În raportul Ministerului de Interne se mai afirmă că Guvernul german "condamnă cu tărie" violenţele.

"Oamenii care au fost nevoiţi să fug din ţara lor de baştină şi caută protecţie în Germania au dreptul să se aştepte la un refugiu sigur", se mai afirmă în raport.

Potrivit Ministerului de Interne de la Berlin, în 2016, Germania a primit aproximativ 280.000 de azilanţi, în timp ce în anul precedent în ţară au sosit 890.000 de refugiaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici