FOTO, VIDEO Weekend-ul ATENTATELOR cu maşini. Un mort şi ZECI de RĂNIŢI la Heidelberg, New Orleans şi Londra

Weekend-ul 25 - 26 februarie a fost unul nefast pentru mai multe oraşe din lume: Heidelberg, New Orleans şi Londra. Aici au avut loc atentate cu maşini, în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte zeci au fost rănite. Firul evenimentelor este unul tragic.

10434 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO Weekend-ul ATENTATELOR cu maşini. Un mort şi ZECI de RĂNIŢI la Heidelberg, New Orleans şi Londra

FOTO, VIDEO Weekend-ul ATENTATELOR cu maşini. Un mort şi ZECI de RĂNIŢI la Heidelberg, New Orleans şi Londra (Imagine: PA)

DUMINICĂ, 26 februarie

NEW ORLEANS: Cel puţin 28 de răniţi, după ce un vehicul a intrat în mulţime

Cel puţin 28 de persoane au fost rănite după ce un vehicul a intrat în mulţimea care asista la o paradă desfăşurată în oraşul american New Orleans, a anunţat Poliţia, care a adăugat că un suspect a fost reţinut în acest caz, şoferul vehiculului aparent fiind în stare de ebrietate, relatează AP.

Jeff Elder, directorul serviciului de urgenţe al oraşului a declarat că 21 de persoane au fost spitalizate în urma incidentului, cinci fiind în stare gravă. Şapte oameni au refuzat să fie internaţi.

 

 

Michael Harrison, şeful Departamentul de Poliţie din New Orleans, a declarat că suspectul este anchetat pentru că ar fi condus în stare de ebrietate, însă nu exclus în mod categoric ipoteza unui act terorist, spunând doar că pare să fie un caz de conducere a unui vehicul în stare de ebrietate.

 

 

Printre răniţi se află inclusiv copii în vârstă de 3-4 ani, a mai precizat Elder, dar şi un ofiţer de poliţie.

Incidentul s-a produs în una dintre cele mai aglomerate nopţi ale evenimentului Mardi Gras, cu mii de persoane asistând la parada care s-a desfăşurat pe străzile oraşului New Orleans.

Un martor ocular a declarat pentru presă că şoferul camionetei părea să nu fie conştinent de ceea ce tocmai făcuse.

Presa a publicat şi fotografia atacatorului.

 

 

LONDRA: Cinci răniţi, după ce o maşină a intrat într-un grup de pietoni 

Cinci persoane au fost rănite duminică şi au fost transportate la spital, după ce o maşină a intrat într-un grup de pietoni în zona de sud-est a Londrei, a anunţat un oficial din cadrul poliţiei, care a precizat că şoferul a fost reţinut, relatează cotidianul The Guardian.

Vehiculul ar fi intrat pe trotuar şi a lovit mai mulţi pietoni, înainte de de a se izbi de un zid.

Sursa Foto: PA

Şoferul maşinii a fost reţinut de un poliţist aflat la faţa locului, fiind arestat sub suspiciunea că ar fi condus într-un mod periculos.

Persoanele rănite au fost transportate la spitale din sudul şi estul Londrei, iar momentan nu există mai multe detalii cu privire la starea răniţilor.

Incidentul a avut loc duminică dimineaţa pe strada Bromley din zona Bellingham.

Sursa Foto: Twitter

SÂMBĂTĂ, 25 februarie

HEIDELBERG: Un mort şi doi răniţi, după ce un bărbat a intrat cu maşina în pietoni/ Autorul atacului ar fi un individ cu probleme psihice

O persoană a murit şi alte două au fost rănite, după ce un individ a intrat cu maşina în pietonii aflaţi într-o piaţă din centrul oraşului german Heidelberg, autorul incidentului fiind ulterior împuşcat de poliţişti în timp ce încerca să fugă de la locul faptei, a anunţat Poliţia, potrivit AP. Autorităţile suspectează că autorul atacului ar avea probleme psihice.

Victima care a decedat este un bărbat în vârstă de 73 de ani care fusese rănit grav în atacul intenţionat cu maşină din Heidelberg.

Celelalte două persoane rănite nu sunt în stare gravă, fiind un bărbat din Austria în vârstă de 32 de ani şi o femeie din Bosnia-Herţegovina de 29 de ani.

 

 

Autorul atacului este un cetăţean german în vârstă de 35 de ani care, aparent, nu ar avea legături cu organizaţii teroriste.

Autorităţile suspectează că bărbatul care a lovit grupul de persoane din oraşul german Heidelberg ar avea probleme psihice, deocamdată neexistând indicii că incidentul ar avea caracter terorist, afirmă surse din cadrul anchetei citate de revista Bild.

După ce a intrat cu maşina în mulţime, bărbatul, despre care se crede că avea asupra lui un cuţit, a părăsit maşina închiriată şi a încercat să fugă de la locul faptei, însă a fost interceptat de o patrulă a poliţiei şi a fost împuşcat de un ofiţer după ce a refuzat să se oprească, fiind ulterior transportat la spital, potrivit lui Norbert Schaetzle, un alt purtător de cuvânt al poliţiei.

Oficialul a mai declarat că nu există suspiciuni că bărbatul ar avea legături cu terorismul şi se pare că ar fi acţionat de unul singur.

Schaetzle a mai adăugat că nu poate confirma informaţiile din presă potrivit cărora bărbatul ar suferi de probleme psihice.

Momentan nu există informaţii despre posibilele motive ale atacatorului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici