Prima întâlnire planificată între Statele Unite şi Coreea de Nord, de la învestirea lui Trump, ANULATĂ. Departamentul de Stat al SUA a refuzat viza pentru înaltul reprezentant de la Phenian

Planurile pentru primul contact între Coreea de Nord şi Statele Unite ale Americii, dupa ce preşedintele Donald Trump a fost învestit în funcţie, au fost anulate după ce Departamentul de Stat al SUA a respins viza pentru înaltul reprezentant de la Phenian, a scris sâmbătă publicaţia Wall Street Journal, citată de Reuters.

8087 afișări
Imaginea articolului Prima întâlnire planificată între Statele Unite şi Coreea de Nord, de la învestirea lui Trump, ANULATĂ. Departamentul de Stat al SUA a refuzat viza pentru înaltul reprezentant de la Phenian

Prima întâlnire planificată între Statele Unite şi Coreea de Nord, de la învestirea lui Trump, ANULATĂ (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Discuţiile urmau să aibă loc între trimisul Ministerului de Externe al Coreei de Nord, Choe Son Hui, şi foşti oficiali ai SUA, în prioada 1 - 2 martie la New York, dar au fost anulate după ce lui Choe i-a fost respinsă viza, potrivit TWJ.

Nu este clar motivul pentru care Departamentul de Stat i-a refuzat viza lui Choe, însă publicaţia citată a menţionat că uciderea fratelui vitreg al liderului nord-coreean şi testul cu racheta balistică desfăşurat pe 12 februarie joacă un rol primordial în decizia radicală.

Oficialii implicaţi în această poveste au refuzat să facă declaraţii pe marginea subiectului.

Un oficial al Departamentului de Stat al SUA a negat că cele două discuţii ar fi fost programate.

"Guvernul S.U.A nu intenţionează să se angajeze în discuţii la New York", a declarat oficialul, refuzând să comenteze despre respingerea vizei.

Întâlnirea de la New York ar fi fost prima dată când un înalt reprezentant nord-coreean ar vizita Statele Unite din 2011 încoace, şi primul contact între SUA şi reprezentanţii Coreei de Nord, de când Donald Trump a preluat mandatul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici