În Kîrgîzstan, un vârf muntos va purta numele lui Vladimir Putin

Unul dintre vârfurile lanţului muntos Tian Shan va purta numele premierului rus, Vladimir Putin, conform deciziei votate joi de Parlamentul din Kîrgîzstan.

22 afișări
Imaginea articolului În Kîrgîzstan, un vârf muntos va purta numele lui Vladimir Putin

În Kîrgîzstan, un vârf muntos va purta numele lui Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un vârf muntos cu înălţimea de 4.446 de metri, care face parte din lanţul Tian Shan, va fi cunoscut sub numele de Vladimir Putin, după ce Parlamentul a aprobat propunerea în acest sens formulată de guvern.

Premierul rus, amator de activităţi sportive în aer liber, a declarat, în glumă, că trebuie să devină primul alpinist care escaladează vârful care îi poartă numele.

Iniţiativa guvernului kîrgîz a fost susţinută de majoritatea deputaţilor din Parlamentul de la Bişkek. Un singur deputat, reprezentant al partidului naţionalist Ata-Jourt, s-a declarat împotriva propunerii, afirmând că toate vârfurile muntoase din ţară trebuie să poarte nume ale unor personalităţi kîrgîze.

"Toţi îl respectăm pe Vladimir Putin ca om politic rus şi partener strategic, dar nu putem să dăm numele lui unui munte", a declarat liderul Ata-Jourt, Kamşibek Taşiev, sugerând ca vârful să poarte numele unui scriitor local.

În Kîrgîzstan există deja un munte care poartă numele fostului preşedinte rus Boris Elţîn.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici