În Ucraina se transmit instrucţiuni de apărare împotriva unui atac atomic: Ai 15 minute să găseşti adăpost

De teamă că trupele invadatoare ar putea folosi arme atomice tactice, aşa cum a cerut cecenul Ramzan Kadîrov, ucrainenii au primit manualul pentru situaţii de urgenţă.

3168 afișări
Imaginea articolului În Ucraina se transmit instrucţiuni de apărare împotriva unui atac atomic: Ai 15 minute să găseşti adăpost

În Ucraina se dau instrucţiuni de apărare împotriva unui atac atomic: Ai 15 minute să găseşti adăpost

„În cazul unui atac nuclear, oamenii care se află pe o rază de trei kilometri de epicentrul exploziei pot scăpa. Pentru a face acest lucru, urmaţi aceste instrucţiuni”.

Astfel începe manualul de urgenţă publicat pe reţelele de socializare - mai ales în zonele din apropierea oraşului Odessa - unde, potrivit multor analişti, trupele ruse ar putea folosi arme atomice tactice.

„În cazul în care nu auziţi explozia, vor fi sirene de alarmă şi comunicaţii oficiale, pentru a-i avertiza pe toţi locuitorii. Luaţi un receptor radio, deoarece poate fi singura modalitate de a rămâne în contact.

Aşteptaţi mesajele oficiale şi urmaţi instrucţiunile, fără să vă panicaţi. Nu aveţi la dispoziţie mai mult de 15 minute după impact, pentru a căuta un adăpost subteran, cum ar fi o staţie de metrou sau o parcare subterană.

Dacă nu puteţi coborî la un adăpost, urcaţi la etajul 10 al unei clădiri şi căutaţi o cameră izolată, eventual o baie, o valiză cu toate obiectele necesare, precum apă, conserve, haine, radio şi o trusă de prim ajutor cu tablete de iod”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici