Înălţimea, criteriul după care a fost aleasă o angajată pentru vizita lui Nicolas Sarkozy

O muncitoare de la o uzină din Normandia, pe care Nicolas Sarkozy a vizitat-o joi, susţine că a fost selecţionată datorită staturii sale pentru a nu părea în fotografie mai înaltă decât preşedintele francez, potrivit unui reportaj al televiziunii belgiene RTBF.

19 afișări
Imaginea articolului Înălţimea, criteriul după care a fost aleasă o angajată pentru vizita lui Nicolas Sarkozy

Înălţimea, criteriul după care a fost aleasă o angajată pentru vizita lui Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedinţia franceză a calificat această afirmaţie drept "grotescă".

Imaginile reportajului realizat de corespondentul din Franţa al postului de televiziune public belgian, Jean-Phillipe Schaller, erau preluate duminică de mai multe site-uri franceze, între care Rue89 sau Arret sur images.

Întrebat duminică despre existenţa vreunui criteriu de înălţime pentru selecţionarea angajaţilor aşezaţi în spatele preşedintelui, unul din reprezentanţii uzinei Faurecia din oraşul Caligny, în vestul Franţei, a declarat: "conducerea de la Faurecia nu doreşte să comenteze această informaţie".

"Este complet ridicol şi grotesc", a declarat duminică seara Palatul Elysee, dezminţind insinuările potrivit cărora ar fi fost aleasă o salariată în funcţie de înălţime.

Anterior, serviciul de presă al preşedintelui Sarkozy, care se afla în drum spre Brazilia, unde urma să înceapă duminică seara o vizită oficială, nu a putut fi contactat.

În reportajul difuzat sâmbătă de postul RTBF este prezentă o angajată între muncitorii cu şorţuri albe care stătea pe podiumul unde preşedintele francez urma să rostească un discurs, în faţa camerelor de luat vederi.

"Mi s-a spus că aţi fost aleasă pe criteriul înălţimii. Este adevărat?, a întrebat corespondentul televiziunii belgiene. "Da", a răspuns angajata. "Nu trebuie să fii mai înalt decât preşedintele?", a insistat reporterul. "Tocmai", a răspuns ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici