Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului atrage atenţia cu privire la criza din Venezuela

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat miercuri că forţele venezuelene de securitate, sprijinite de miliţiile proguvernamentale, au făcut uz excesiv de forţă, au folosit tortura şi chiar au comis crime, relatează Reuters.

245 afișări
Imaginea articolului Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului atrage atenţia cu privire la criza din Venezuela

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului atrage atenţia cu privire la criza din Venezuela

Bachelet a susţinut în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului că Forţele Speciale ale Poliţiei Naţionale au executat 37 de persoane în ianuarie la Caracas în timpul unor raiduri ilegale în cartiere sărace pro-opoziţie.

Ea a mai afirmat şi că sancţiunile impuse de Statele Unite „pot contribui la agravarea crizei economice". În luna ianuarie, preşedintele american Donald Trump a anunţat sancţiuni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA, aceasta fiind cea mai dură măsură economică luată de Washington împotriva lui Nicolas Maduro. SUA se numără printre ţările care îl recunosc pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, ca preşedinte interimar.

Autorităţile din Venezuela nu au recunoscut severitatea crizei alimentare şi a crizei sistemului sanitar, care au determinat peste trei milioane de persoane să părăsească ţara, a adăugat Bachelet. Ea a mai spus că autorităţile de la Caracas nu au luat suficiente măsuri pentru a contracara efectele crizei. De asemenea, a exprimat îngrijorarea cu privire la "restricţiile privitoare la libertatea de exprimare şi la presă" şi a declarat că autorităţile din Venezuela persecută jurnaliştii, liderii opoziţiei şi criticii regimului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici