Incendii în sudul Italiei. Dealul din jurul unui templu antic din Sicilia, redus la cenuşă

Incendii în sudul Italiei. Dealul din jurul templului antic din Segesta, Sicilia, a fost redus la cenuşă. În Puglia, turiştii fug de plaje de teama flăcărilor.

1013 afișări
Imaginea articolului Incendii în sudul Italiei. Dealul din jurul unui templu antic din Sicilia, redus la cenuşă

Sursa foto: Twitter

Imagini aeriene surprind incendiile care au cuprins dealurile din jurul templului din Segesta, rămăşiţele oraşului antic datând din secolul al V-lea î.Hr. Flăcările au fost stinse, dar situl arheologic rămâne închis publicului pentru a permite verificările.

Valul de căldură din ultimele zile a afectat grav Sicilia, incendiile provocând morţi şi pagube mari.

Şi Puglia continuă să ardă. Un incendiu de proporţii a izbucnit în zona Ugento, în provincia Lecce, în regiunea ionică Salento. Flăcările au fost alimentate de vântul puternic, au afectat pădurea de pini şi au avansat până la Lido Marini, obligând turiştii să se îndepărteze de casele de vacanţă şi de plaje. Trei maşini au fost, de asemenea, avariate, în timp ce o parte a unui hotel a fost evacuată.

Peste noapte, situaţia s-a îmbunătăţit considerabil în Puglia, în condiţiile în care răcirea vremii vine în ajutorul pompierilor.

Începând de duminică, pompierii au avut, potrivit Rai News, 3.232 de intervenţii în Puglia, Sicilia, Calabria şi Sardinia. Numai în Sicilia au fost efectuate 1.414 operaţiuni de stingere a incendiilor forestiere, cel mai mare număr dintre sudul Italiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici