Incendiile continuă să facă ravagii în Europa de Sud

Incendiile de pădure continuau să facă ravagii sâmbătă în Europa, mai ales în Macedonia şi, cu o intensitate mai redusă, în Grecia, Italia, Serbia, Slovacia şi România, în timp ce în insulele spaniole Canare sute de hectare au fost cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore.

1 afișare
Imaginea articolului Incendiile continuă să facă ravagii în Europa de Sud

Incendiile continuă să facă ravagii în Europa de Sud

În Macedonia, pompierii încearcă să controleze circa 30 de incendii de pădure, majoritatea izbucnite în regiunile Tetovo, situată la 50 de kilometri de Skopje, şi Gostivar, la 70 de kilometri vest de capitală.

Nici un alt focar nu a mai fost semnalat sâmbătă în Serbia, unde cele deja active erau pe cale de a fi cotrolate, în special graţie acţiunii avioanelor ruseşti.

La sud, în Grecia, cinci incendii sunt în continuare active în zona de nord-vest a ţării, în departamentele Ioannina, Florina, Kozani şi Pieria, unde serviciile de pompieri au desfăşurat circa 60 de vehicule, aproximativ 300 de persoane, patru avioane şi patru elicoptere.

În jumătatea de sud a Italiei, afectată în această săptămână de numeroase incendii extinse pe mii de hectare de parcuri naturale şi culturi, situaţia s-a ameliorat net începând de vineri.

În România, capitala Bucureşti şi alte opt judeţe din sudul ţării au primit din nou, sâmbătă, cod galben de caniculă, din cauza temperaturilor care vor atinge 38 de grade Celsius.

În Bulgaria, poliţia a anunţat sâmbătă că a arestat 14 persoane acuzate că au provocat în mod voluntar incendii, în apropiere de oraşul Stara Zagora, situat în centrul ţării.

Aproximativ 70 de pompieri continuau sâmbătă să combată incendiile de pădure provocate, duminica trecută, de un fulger şi alimentate de secetă şi caniculă. Zeci de hectare ale parcului naţional Slovensky Raj (Paradis Slovac), din estul ţării, sunt afectate de flăcări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici